Dla osób, które post warzywno-owocowy mają już za sobą, poniższa propozycja jest pewnie znana, natomiast komuś, kto zaczyna podpowiadamy, jak urozmaić sobie kolację.
Co jest najważniejsze? Pokroić składniki dokładnie tak, jakbyśmy przygotowywali bułeczki.
detoks; post dr. Dąbrowskiej; alkaliczny detoks; bez mleka; bez jajek; bez orzechów; bez glutenu; wegańskie; alkaliczne
Składniki:
- Kalarepa
- Rzodkiewka (zwykła / biała)
- Kilka pomidorków koktajlowych
- Szczypiorek
- Opcjonalnie: domowy postny Ajvar (przepis tutaj), można też paprykę lub inne dozwolone warzywa
- Sól
- Pieprz
Wykonanie:
Obrać i pokroić w plasterki kalarepę i rzodkiewkę, pomidory koktajlowe przeciąć na pół, posiekać szczypiorek.
Na plasterku kalarepy ułożyć pokrojone warzywa lub Ajvar. Przyprawić solą i pieprzem.
![]() |
Nowi My: Kanapki postne z kalarepy |
0 komentarze: