Koperkowy bób

By | czerwca 26, 2017 Leave a Comment
Bób jest naszą sezonową przekąską po pracy. W drodze do domu wystarczy wejść do warzywniaka, kupić trochę bobu i koperek, by za chwilę cieszyć jego smakiem.

Gdybyście ugotowali, go trochę więcej, to bez problemu następnego dnia, na patelni pod przykryciem, podgrzejecie bób bez utraty na smaku.

bez jajek; bez orzechów; alkaliczne
Nowi My: Koperkowy bób
Koperkowy bób

Składniki:
  • 500 g surowego bobu
  • 1 łyżka soli (do gotowania)
  • 3-4 łyżki masła 
  • 2 łyżki koperku
  • Opcjonalnie ser Grana Padano
Wykonanie:

Do gotującej się wody wrzucić bób. Po 5 minutach wsypać sól i gotować jeszcze 2-3 minuty.

UWAGA: starszy bób może potrzebować kilku minut dłużej.

Odcedzić bób. Dodać masło koperek i wymieszać.

Nałożyć na miseczki. Opcjonalnie zetrzeć ser.

Nowi My: Koperkowy bób

Nowi My: Koperkowy bób

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: