Gdybyście ugotowali, go trochę więcej, to bez problemu następnego dnia, na patelni pod przykryciem, podgrzejecie bób bez utraty na smaku.
bez jajek; bez orzechów; alkaliczne
![]() |
Nowi My: Koperkowy bób |
Składniki:
- 500 g surowego bobu
- 1 łyżka soli (do gotowania)
- 3-4 łyżki masła
- 2 łyżki koperku
- Opcjonalnie ser Grana Padano
Do gotującej się wody wrzucić bób. Po 5 minutach wsypać sól i gotować jeszcze 2-3 minuty.
UWAGA: starszy bób może potrzebować kilku minut dłużej.
Odcedzić bób. Dodać masło koperek i wymieszać.
Nałożyć na miseczki. Opcjonalnie zetrzeć ser.
![]() |
Nowi My: Koperkowy bób |
![]() |
Nowi My: Koperkowy bób |
0 komentarze: