Makaron z truskawkami

By | czerwca 12, 2017 Leave a Comment
Sezon na truskawki jest zdecydowanie za krótki. Czasami ich cena nie zdąży się nawet dobrze obniżyć, gdy słyszymy, że to już końcówka. W tym roku truskawki na szczęście są wyjątkowo słodkie i soczyste, dlatego jeśli jest możliwość, jemy je każdego dnia.

Gdy na dworze świeci słońce, nawet na obiad można zaserwować sobie dużą porcję truskawek. Najszybciej i bardzo smacznie możemy je podać z makaronem, wybraliśmy rurki w kształcie fasolek szparagowych.

bez mleka; bez jajek; bez orzechów; wegańskie
Nowi My: Makaron z truskawkami
Makaron z truskawkami
Porcja na obiad dla dwóch osób

Składniki:

  • 250 g makaronu
  • 500 g truskawek
  • 1-2 łyżki miodu
Wykonanie:

Zagotować makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

Umyte truskawki ugnieść w misce, dodając do smaku miód.

Ugotowany makaron wymieszać z ugniecionymi truskawkami. Można dla smaku dorzucić kilka borówek.

Nowi My: Makaron z truskawkami

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: