Lubimy używać ją do surówek i sałatek, bo łatwo i szybko można zetrzeć ją na tarce. Krojenie małych rzodkiewek, może nie jest trudne, ale przygotowanie większej porcji dla kilku osób, może już zabrać nam trochę czasu.
![]() |
Nowi My: Surówka z białej rzodkiewki |
Składniki:
- 170-200 g białej rzodkwi
- 2 średniej wielkości ogórki kiszone
- ¼ większej czerwonej papryki
- 6 pomidorków cherry lub 1 większy pomidor
- Sól, pieprz
Rzodkiewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach i odcisnąć. Ogórka przekroić na pół w poprzek i pokroić w plasterki. Paprykę pokroić w grubszą kostkę. Pomidorki cherry pokroić w ćwiartki, jeśli używamy zwykłego pomidora należy pokroić go w grubszą kostkę. Dodać do smaku sól i świeżo mielony pieprz.
![]() |
Nowi My: Surówka z białej rzodkiewki |
![]() |
Nowi My: Surówka z białej rzodkiewki |
Pierwszy raz surówkę robiliśmy 7 dnia naszego drugiego postu w listopadzie. W tym tygodniu powtórzyliśmy ją jeszcze raz, przy okazji spisaliśmy dla Was składniki.
OdpowiedzUsuńWiecie co, smakuje tak samo dobrze https://www.facebook.com/NowiMy/photos/a.209952139379327.1073741828.209334549441086/333836783657528/?type=3