Pasta z czerwonej fasoli

By | marca 01, 2017 2 comments
Fasola dostarcza dużo białka, polecana jest osobom na dietach bezmięsnych. Więcej białka ma tylko soja i groch, ale o soi jest ostatnio dużo, nie zawsze pozytywnych artykułów.

Fasola działa antydepresyjnie, czy nie jest to dobry powód, żeby zacząć ją jeść? W szczególności jesienią i zimą, kiedy każdy tęskni za słońcem.

Dla osób, które mają problemy trawienne, zaleca się wymianę wody, podczas namaczania, najwięcej składnika wzdymającego znajduje się w skórce.

bez mleka; bez jajek; bez orzechów; wegańskie; alkaliczne
Nowi My: Pasta z czerwonej fasoli
Pasta z czerwonej fasoli

Składniki:
  • Puszka czerwonej fasoli 
  • 3-4 łyżki oleju lnianego 
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki 
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki 
  • Szczypta kuminu 
  • Sok z plastra cytryny 
  • Sól
Wykonanie:

Fasolę odsączyć i opłukać. Wszystkie składniki umieścić w misce i zblendować. Doprawić solą do smaku.

Sami będziecie zdziwieni, jak szybko można to tą pastę przygotować.

Nowi My: Pasta z czerwonej fasoli

Nowszy post Starszy post Strona główna

2 komentarze:

  1. Napewno zrobię �� najpier muszę skończyć hummus

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też dzisiaj miałem ochotę na pastę, ale Marta zrobiła przepyszne naleśniki na słono.

      Wkrótce i my powtórzymy.

      Usuń