Dynia 'ala jajecznica

By | stycznia 18, 2017 Leave a Comment
Ta jajecznica przypadnie do gustu weganom, osobom na poście warzywno-owocowym, a także alergikom uczulonym na jaja kurze.

Nasza wersja powstała w trakcie drugiego postu warzywno-owocowego (2016), dlatego też cebulka nie była duszona na tłuszczu. Był listopad, wówczas z dyni robiliśmy praktycznie wszystko, a jajecznica tak nam posmakowała, że musieliśmy ją powtórzyć.

detoks; post dr Dąbrowskiej; alkaliczny detoks; bez mleka; bez jajek; bez orzechów; bez glutenu; wegańskie
Nowi My: Dynia 'ala jajecznica
Dynia 'ala jajecznica

Składniki:

  • Pół cebuli(np. Czerwonej) 
  • ¼ średniej wielkości dyni(użyliśmy pomarańczowej, pospolitej dyni) 
  • 5 -6 pomidorków cherry 
  • Szczypiorek 
  • Przyprawy:
    • Sól, 
    • Bazylia, 
    • Tymianek
Wykonanie:

Obraną dynię zetrzeć na grubych oczkach.

Cebule pokroić w kostkę i „smażyć” na suchej patelni. Dodać dynię, przyprawy, pomidorki pokrojone na mniejsze kawałki  i szczypiorek. Smażyć kilka minut.
Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: