Nasza wersja powstała w trakcie drugiego postu warzywno-owocowego (2016), dlatego też cebulka nie była duszona na tłuszczu. Był listopad, wówczas z dyni robiliśmy praktycznie wszystko, a jajecznica tak nam posmakowała, że musieliśmy ją powtórzyć.
detoks; post dr Dąbrowskiej; alkaliczny detoks; bez mleka; bez jajek; bez orzechów; bez glutenu; wegańskie
Składniki:
- Pół cebuli(np. Czerwonej)
- ¼ średniej wielkości dyni(użyliśmy pomarańczowej, pospolitej dyni)
- 5 -6 pomidorków cherry
- Szczypiorek
- Przyprawy:
- Sól,
- Bazylia,
- Tymianek
Obraną dynię zetrzeć na grubych oczkach.
Cebule pokroić w kostkę i „smażyć” na suchej patelni. Dodać dynię, przyprawy, pomidorki pokrojone na mniejsze kawałki i szczypiorek. Smażyć kilka minut.
0 komentarze: